Skigebieden

Ax-les-Thermes

Saint Lary-Soulan

La Mongie

Plateau de Beille

 

 

 

 

 

 

 

 

Skimogelijkheden

Op ongeveer een uur rijden van Daumazan ligt het skigebied van Ax-les-Thermes. Tussen 1.400 en 2.400 meter ligt Ax-les-Thermes in het hart van het gebied; 75 km piste wordt aan skiërs van alle niveaus aangeboden. In een gebied van 30 bij 30 kilometer staan de pistes in verbinding met 16 skiliften. (1 skilift met cabines, 5 stoeltjesliften en 11 sleepliften). Hier is men verzekerd van sneeuw dankzij de 40 sneeuwkanonnen. Van de beginnende skiër tot de sportievelingen of de gepassioneerden, vanuit Ax zijn 3 sneeuwgebieden bereikbaar. De ene keer wil je naar de vriendelijke hellingen van Bonascre, dan weer naar de pieken van Saquet of verlang je naar de woeste natuur van Campels.

Iets verder weg op twee uur rijden van Daumazan ligt het skigebied van Saint Lary-Soulan. Tussen 1.700 en 2.515 meter vindt u 100 km piste voor skiërs van alle niveaus (7 groene, 25 blauwe, 14 rode en 9 zwarte pistes). Er zijn maar liefst 31 skiliften (1 gondelbaan, 1 cabinebaan, 13 stoeltjesliften en 16 sleepliften). Ook hier is men verzekerd van sneeuw dankzij de 250 sneeuwkanonnen. Voor de liefhebbers van langlaufen is een 3 km lang parcours aangelegd. Voor de jongeren is er een Snowpark, een Half Pipe en een Kidpark ingericht. En er is ook nog een slee piste.

Ook op twee uur rijden van Daumazan ligt La Mongie met de legendarische Tourmalet en de Pic du Midi als decor. Er zijn 43 liften die het mogelijk maken om op meer dan 114 kilometer aan piste te skiën. Het ruim opgezette skigebied is geliefd bij ieder type skiër, maar misschien wel het meest bij de off-piste liefhebbers. Er zijn hier 54 skiliften (1 gondel, 14 stoeltjesliften en 39 sleepliften). Ook dit gebied is sneeuwzeker dankzij de 173 sneeuwkanonnen en een hoogte van 1.750-2.550 meter. Het is het grootste skigebied van de Pyreneeën met 69 pistes (23 groen, 19 blauw, 21 rood and 6 zwart). Ook is er een funpark en een verlichte avondpiste.

Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden voor het maken van sneeuwwandelingen, langlaufen en zelfs een tocht met sledehonden.

Als alternatief is er de pagina Fotoalbum, waar u alle foto's van deze site bij elkaar vindt.

Klik hier om te zien hoe u in Ax-les-Thermes komt, welke pistes geopend zijn en wat de tarieven van de skipas zijn

Klik hier om te zien hoe u in Saint Lary-Soulan komt, welke pistes geopend zijn en wat de tarieven van de skipas zijn

Klik hier om te zien hoe u in La Mongie komt, welke pistes geopend zijn en wat de tarieven van de skipas zijn