Veelgestelde vragen Villa43:

Hebt u nog een vraag die er niet bij staat? Stel hem ons gerust: jan@villa43.nl

Zijn er supermarkten in de buurt?
Op 10 minuten lopen is er in het dorp (Daumazan), een kleine supermarkt (ook zondagochtend open). Op 10 minuten rijden (Les Bordes sur Arize en Montesqieu) zijn er twee supermarkten die zelfs verse vis hebben. Op 20 minuten rijden zijn er diverse supermarkten en een hele grote hypermarkt in Carbonne.
Zijn er andere winkels in de buurt?
Op 10 minuten lopen zijn er een warme bakker, een slager, een tabac, een apotheek, een postkantoor. In Pamiers, Saint Girons, Foix en Toulouse is er voldoende breed winkelaanbod. De dichtstbijzijnde bank waar u geld kunt trekken is de Credit Agricole in Montesqieu Volvestre.
Waar en wanneer zijn de weekmarkten in de buurt?
 • Daumazan sur Arize: Elke vrijdagmorgen
 • Les Bordes sur Arize: Elke zaterdagmorgen
 • Montbrun-Bocage: Elke zondagmorgen
 • Montesquieu V.: Elke dinsdagmorgen
 • Rieux Volvestre: Elke zondagmorgen
 • Carbonne: Elke donderdagmorgen
 • Le Mas d’Azil: Elke woensdagmorgen
 • Le Fossat: Elke 3e en 5e woensdagmorgen
 • Lézat sur Lèze: Elke zaterdagmorgen
 • Foix: Elke vrijdagmorgen
 • Cazères: Elke zaterdagmorgen
 • Saint Girons: Elke zaterdagmorgen
 • Pamiers: Elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagmorgen
 • Mirepoix: Elke maandagmorgen
Is er een grote stad in de buurt?
Toulouse is de dichtstbijzijnde grote stad (50 min. tot hartje stad), waar je heerlijk kunt winkelen en terrasjes kunt pikken. Toulouse heeft een vliegveld en een TGV station. De stad lijkt een beetje op Parijs, maar is veel rustiger. Albi, Carcassonne, Pamier, Saint Girons en Foix zijn ook aantrekkelijke plaatsen met stedelijke allure om naar toe te gaan.
Zijn er restaurants in de buurt?
Restaurant Plaats Bijzonderheden Telefoon
La Tomate du Jardin Daumazan Ook lunches +++ +33 5 81304003
L’Olivier Montesquieu V. Restaurant/pizzeria +33 5 61972800
Pizzeria L’Houstalet Mas d’Azil Grote pizza’s +33 5 61697272
Restaurant Sentenac Tourtouse Lunch +33 5 61964325
Le Carré de l’Ange Saint-Liziers Gastronomisch Loungen +33 5 61656565
La Commanderie Saint-Sulpice-sur-Lèze Gastronomisch +33 5 61973361
Auberge de Fountescut Sieuras Regionale keuken +33 5 61692548
Auberge Pierre Bayle Carla Bayle Panoramisch uitzicht +33 5 61606395
Zijn huisdieren en of barbecueën op het park toegestaan?
Barbecueën mag alleen met een elektrische barbecue. Het château organiseert in het hoogseizoen elke week op woensdag een barbecue. Huisdieren zijn op het helaas niet toegestaan.
Hoe is het weer doorgaans?
weeronline.nl Altijd jouw weer

 

Het grootste deel van het jaar heerst er een aangename temperatuur en het gebied kent veel zonuren (2000 uren per jaar). In juli en augustus is de temperatuur rond de 25 graden. Gemiddeld is de maximale temperatuur, over een heel jaar berekend, meer dan 17° C. Als de zon ook maar even schijnt is het op het terras heerlijk toeven. De nachten zijn vaak koel en aangenaam.

Meer uitgebreide informatie het actuele weer vindt u hier: Weer Daumazan

Wat is de voertaal op het park?
Op het park wordt meestal Nederlands gesproken. De onderhoudsmedewerkers spreken Frans, maar het management, de receptie en het animatieteam spreken Nederlands. Verder zijn ook de gasten overwegend uit Nederland en Vlaanderen afkomstig.
Wat is er te doen voor kinderen op het park?
Vakantiepark Château Cazalères is in alle opzichten een kindvriendelijk park. Voor elke (kinder)leeftijd zijn er aantrekkelijke activiteiten. De speeltuintjes bij het Château, de minigolf, de trampoline en het kinderbad zijn zeer geliefd bij de kleinere kinderen. Voor grotere kinderen (tot 99 jaar…) geven de tafeltennistafels, de tennisbanen, de jeu-de-boules banen en de grote zwembaden veel plezier en sportiviteit.

In het hoogseizoen verzorgt het animatieteam vrijwel alle dagen activiteiten voor verschillende leeftijdscategorieën. Favoriet is en blijft de ‘Happy Dicso’ om 17.00 uur ’s middags. Maar ook voor zwembadspelletjes, voetbal, hockey, lekker knutselen, levend stratego etc. kun je bij het team terecht. Regelmatig worden op en rond het terrein van het park spooktochten georganiseerd. Ook populair is  ‘Cazalères Got Talent’ die kinderen de gelegenheid biedt de show te stelen! Ten overvloede: deelname aan animatie-activiteiten is GRATIS.

Zijn er nog andere zwemmogelijkheden buiten het park?
Ja, die zijn er volop. Al moet je daar wel 10 minuten tot een uur voor rijden. Op 10 min rijden ligt vlakbij Carla-Bayle de Base de Loisirs de la Dourne.  Op 20 minuten rijden ligt een natuurlijk meer met strand (Lac de Mondeley). Op een half uur rijen liggen twee overdekte zwembaden (Foix en Pamiers). In de Pyreneeën liggen op een uur rijden diverse thermaalbaden.